Examenuitslag

Met de na het examen verstrekte lijst van goede antwoorden kunt u zelf uw score inschatten. De officiële uitslag wordt echter bepaald door Agentschap Telecom.

Voor een N-examen bent u geslaagd met 29 of meer antwoorden goed (maximaal 11 fout).

Voor een F-examen bent u geslaagd met 35 of meer antwoorden goed (maximaal 15 fout).

Na het examen worden de scores van alle deelnemers toegezonden aan Agentschap Telecom, waarna Agentschap Telecom de persoonsgegevens van alle geslaagden controleert en invoert in het gebruikersregister, zodat een geslaagde die inlogt wordt herkend. Dit kan enkele weken duren. Hierna wordt het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Actueel:

De beschikking van Agentschap Telecom met de vaststelling van de examens van 10 januari is op 27 januari ontvangen. De brieven met de uitslag en de certificaten worden op 28 januari geprint en gepost. Wie geslaagd is kan nu (of binnen enkele dagen) ook inloggen in het gebruikersregister.

De uitslag van het N-examen zal voor sommigen een fout minder laten zien dan verwacht op basis van de lijst met goede antwoorden. Dat komt, doordat AT op voorstel van de Stichting Radio Examens heeft ingestemd met het voor iedereen goed rekenen van vraag 39. Volgens de onlangs gewijzigde regels moet nu immers antwoord b goed worden gerekend i.p.v. antwoord a. Dit heeft gevolg voor 1 kandidaat, die nu is geslaagd i.p.v. gezakt. Deze kandidaat is al ingelicht.