Bijzonder examen

De Stichting Radio Examens kan ook bijzondere examens afnemen.
We denken daarbij aan kandidaten die door een lichamelijke of verstandelijke beperking of ziekte geen normaal examen kunnen afleggen.
Zo nodig wordt het examen bij de kandidaat thuis afgenomen en het kan mondeling of schriftelijk zijn. Een bijzonder examen wordt dus aangepast aan de situatie van de kandidaat, maar voldoet aan dezelfde exameneisen en is daardoor niet gemakkelijker dan een normaal schriftelijk examen.
Examens mogen alleen in het Nederlands worden afgenomen.

 

Bijzondere examens dienen echter eerst te worden aangevraagd bij het

Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken,
Postbus 450,
9700 AL  Groningen

Met bijvoeging van een medische verklaring van huisarts of specialist of een uittreksel uit uw medisch dossier. In geval van dyslexie is een verklaring van een in dyslexie gespecialiseerd instituut noodzakelijk.

 

Als het Agentschap Telecom uw verzoek om een bijzonder examen te mogen afleggen goedkeurt, ontvangt u een brief van het agentschap met de toestemming. De toestemming is drie maanden geldig en wordt niet verlengd. U moet dus klaar zijn met de studie als u de toestemming aanvraagt. Zodra u de toestemming hebt, meldt u zich aan voor een examen via deze website. Wacht hier niet te lang mee, want een examen moet twee weken voor het gehouden wordt, worden gemeld aan Agentschap Telecom en er moeten examinatoren worden gevonden die in die periode beschikbaar zijn.

 

De aanmelding via deze website verloopt hetzelfde als voor een schriftelijk examen. Vermeld in uw aanmelding bij opmerkingen, dat het om een bijzonder examen gaat. Er wordt dan contact met u opgenomen om het examen te plannen. Dat hoeft dus niet te zijn op de datum die u bij uw aanmelding hebt gekozen.