Examenuitslag /actuele informatie

Voor een N-examen bent u geslaagd met 29 of meer antwoorden goed (maximaal 11 fout).

Voor een F-examen bent u geslaagd met 35 of meer antwoorden goed (maximaal 15 fout).

Na het examen worden de scores van alle deelnemers toegezonden aan Agentschap Telecom, waarna Agentschap Telecom de persoonsgegevens van alle geslaagden controleert en invoert in de gebruikersdatabase, zodat een geslaagde kan inloggen op zijn persoonlijke pagina om zijn roepletters te registreren. Dit kan enkele weken duren. Hierna wordt het examen vastgesteld met een beschikking. Nadat de Stichting Radio Examens de beschikking heeft ontvangen worden de deelnemers zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

N.B.: Voor het omzetten van een bestaande N-registratie naar een F-registratie geldt een aparte procedure. Download Omzetting registratie om te lezen hoe dit moet.

Actueel:
(28 maart) De deelnemers aan de examens van 6 maart hebben inmiddels de brieven met de uitslag ontvangen. Voor de geslaagden zit er ook het certificaat van de Stichting Radio Examens bij. De geslaagden kunnen hun frequentiegebruik registreren via het klantenportaal van Agentschap Telecom.

Kijk op onze pagina ‘Geslaagd – hoe registreren’ (onder menu Agentschap Telecom) voor nadere uitleg.
N.B.: als u al een N-registratie hebt en geslaagd bent voor het F-examen dan moet u een e-mail sturen aan Agentschap Telecom om deze wijziging aan te vragen! Niet uw N-registratie intrekken en dan een F-registratie invoeren, want dat kost u extra geld.

Hieronder vindt u links naar de goede antwoorden van deze examens.

Goede antwoorden F-examen 6 maart 2019 Nieuwegein

Goede antwoorden N-examen 6 maart 2019 Nieuwegein